Vispak plasirao na tržište novu čokoladu

Bez autora
Jun 27 2011

Prehrambena industrija Vispak proširila je svoj proizvodni asortiman Club čokoladom s ukusom riže gramature 150 grama. Riječ je o prvoj Club čokoladi čija gramatura prelazi 100 grama. Novi proizvod u cjelosti je nastao kao rezultat vlastitih snaga, od tehnološkog procesa razvoja novog proizvoda do samog dizajna i kreiran je na način da se u svakom pogledu može nositi sa konkurencijom. Plan sa Club riža čkoladom, kao i sa cijelom Club linijom i čokoladnim programom je pozicionirati se na bh. tržištu kao vodeći domaći brend u tom segmentu. Ispunjenje ovog plana samo je jedan od koraka u nizu u smislu dostizanja cilja cijele AS Grupacije, čiji je Vispak sastavni dio, da u konditorskom dijelu programa u idućih pet godina postane jedna od pet najvećih konditorskih industrija u Jugoistočnoj Evropi.

Vispak plasirao na tržište novu čokoladuPrehrambena industrija Vispak proširila je svoj proizvodni asortiman Club čokoladom s ukusom riže gramature 150 grama. Riječ je o prvoj Club čokoladi čija gramatura prelazi 100 grama.

Novi proizvod u cjelosti je nastao kao rezultat vlastitih snaga, od tehnološkog procesa razvoja novog proizvoda do samog dizajna i kreiran je na način da se u svakom pogledu može nositi sa konkurencijom.

Plan sa Club riža čkoladom, kao i sa cijelom Club linijom i čokoladnim programom je pozicionirati se na bh. tržištu kao vodeći domaći brend u tom segmentu. Ispunjenje ovog plana samo je jedan od koraka u nizu u smislu dostizanja cilja cijele AS Grupacije, čiji je Vispak sastavni dio, da u konditorskom dijelu programa u idućih pet godina postane jedna od pet najvećih konditorskih industrija u Jugoistočnoj Evropi.

Vispak trenutno zapošljava 190 radnika, od čega 40 sa visokom stručnom spremom. Isto tako, svaki novi proizvod i njegov plasman na tržište predstavlja osnovu za razvoj kompanije u cjelini, povećanje njenih kapaciteta i nova zapošljavanja.

Plasman Club čokolade s rižom na domaće tržište je već krenuo, a uskoro se očekuju i prve isporuke inozemnim partnerima u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, i dalje u zemlje Evrope i svijeta.
  
Linija čokolada Club razvijena je 2001. godine, a osim Club riža čokolade, tu su još i Club mliječna čokolada, zatim Club čokolade sa lješnjakom, kokosom, jagodama, keksom, te  kuhinjska čokolada, kao i Club praline.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik